Při nákupu nad 3000 Kč máte dopravu zdarma

Vlna, peří nebo duté vlákno. Jaká přikrývka je pro Vás nejvhodnější

Peří, ovčí vlna nebo umělé duté vlákno? Pokusíme se poradit, jakou přikrývku si vybrat a co od ní očekávat.

PEŘÍ

Přikrývky plněné peřím jsou nejčastější volbou do českých ložnic. Tyto peřiny jsou pocitově lehké. Vzduch mezi peřím se ohřeje a teplo vydrží dlouho.Tyto přikrývky obsahují peří a prachové peří, proto platí, že čím více prachového peří obsahují, tím jsou teplejší a lehčí.

Aby přikrývka dlouho a kvalitně sloužila, je potřeba ji často větrat a před spaním dobře natřást. Díly kazetovému prošití se peří nepřesýpá a hřeje po celé ploše.

 

OVČÍ VLNA

Vlněné přikrývky jsou plněné mykaným ovčím rounem, které obsahuje lanolin. Díky lanolinu má přikrývka samočistící vlastnosti. Vlna se dokonale přizpůsobí tělesné teplotě. Přikrývky plněné mykanou ovčí vlnou v zimě hřejí, v létě chladí a skvěle pohlcují vlhkost.

Větrají se nejlépe v sychravém a vlhčím prostředí, které nasává vlhkost a aktivuje jejich samočistící vlastnosti. Také mají příznivý účinek při revmatismu.

UMĚLÉ DUTÉ VLÁKNO

Přikrývky plněné umělým dutým vláknem jsou levnější alternativou v českých ložnicích. Díky umělému dutému vláknu jsou vhodné pro alergiky a pro malé děti u nichž se neví, jestli nějakou alergii mají. Tyto přikrývky je možno prát v pračce i při vyšších teplotách. Díky namáhání při praní je vhodné volit kvalitní přikrývky od českých výrobců.

 

Přikrývky z PEŘÍ, OVČÍ VLNY nebo DUTÉHO VLÁKNA nakoupíte v e-shopu www.lehkespani.cz.
Najdete zde pouze prověřené přikrývky vyrobené výhradně z kvalitních materiálů.