Při nákupu nad 3000 Kč máte dopravu zdarma

Přikrývky podle materiálu

Přikrývky a polštáře jsou důležitou součástí našeho celodenního života. V žádném případě by jsme neměli podceňovat pod čím spíme.
Někomu vyhovuje peří, jinému ovčí vlna nebo duté vlákno.

Přikrývky bysme měli vybírat tak, aby nám co nejlépe vyhovovaly

Jako první při výběru přikrývky bysme si měli položit otázku: co od ní očekáváme a v jaké místnosti spíme. Je samozřejmé, že jinou přikrývku si budeme vybírat do panelákového bytu a jinou na chalupu nebo do rodinného domu.

Dále je pro nás důležité, jak moc se potíme a jestli máme rádi teplo nebo spíše chladno.

Pokud jsme alergici, tak je pro nás velice důležité, aby se přikrývka dala prát a byla antialergická. V takovém případě si asi vybereme přikrývku plněnou umělým dutým vláknem. Tyto přikrývky se nechají prát na vysokou teplotu a tím pádem splňují nároky na alergiky.

Ale ani přikrývka plněná peřím nemusí znamenat, že budeme mít alergické reakce. U těchto přikrývek je velice důležité, jaká je používaná sypkovina. Tato má být z hustě tkané textilie, nejlépe ze stoprocentní bavlny, aby se v přikrývce nemnožili roztoči. Přikrývky plněné mykanou ovčí vlnou mají tu výhodu, že díky obsahu Lanolinu jsou samočistící. Tyto přikrývky mají úžasnou termo regulační vlastnost, že v zimě hřejí a v létě chladí.